Werkbladen

Werkbladen

Een drankje inschenken, koffie zetten, de groenten en het vlees snijden voor de maaltijd, al deze dingen gebeuren vaak op het werkblad van de keuken. Omdat een werkblad voor zoveel verschillende dingen wordt gebruikt, is het belangrijk om voor uw keuken een te kiezen die voldoet aan uw wensen en verwachtingen. Natuurlijk is het net zo belangrijk dat het werkblad past bij de stijl die u voor uw keuken voor ogen heeft. Riga Keukens Groningen biedt u een ruime keuze uit werkbladen.

In onze keukenzaak in Groningen bieden we onder andere de volgende werkbladen aan;

Natuursteen

Natuurstenen werkbladen zijn vaak van graniet gemaakt. Graniet is een verzamelnaam van stollingsgesteenten, die vele jaren oud zijn. De ontstaansgeschiedenis van een gebied en de aanwezigheid van mineralen geeft elke soort een eigen kleur en karakter. Hardsteen en marmer zijn vele malen jonger en vergeleken met graniet relatief zacht. Dit zijn kalkhoudende materialen, die mede daardoor duidelijk afwijkende eigenschappen hebben.

Composiet

Composiet is een industrieel vervaardigd steenachtig materiaal. Het wordt gemaakt van de steensoortige component kwarts, aangevuld met een bindmiddel (hars) en additieven zoals kleurstof of spiegeldeeltjes.
Al onze composieten werkbladen hebben een NSF-certificering, waardoor voedselveiligheid kan worden gegarandeerd.

Dekton

Dekton is een industrieel vervaardig steenachtig materiaal, ontwikkeld door Cosentino (ook bekend van hun composietmerk Silestone). Het productieproces is een mix van technieken en grondstoffen die worden gebruikt om glas, porselein en kwartsoppervlakten te maken. Onder hoge druk en temperatuur ontstaat daarbij een ultracompacte massa.

Keramiek

Keramiek is een industrieel vervaardig product, ontstaan vanuit de tegelbranche. De basisgrondstoffen klei, veldspaat en kwarts worden onder extreem hoge druk samengeperst en voorzien van een print op de oppervlakte. Keramiek wordt vervolgens op extreem hoge temperatuur gebakken, waardoor een compacte en zeer harde massa ontstaat.

Terrazo

Terrazzo is een mengsel van gebroken natuursteen, dat gebonden wordt met cement. Kies voor marmer-, kalksteen- of granietkorrels in de kleur of maat die jou aanspreekt. Eventueel kunnen we ook parelmoer of gebroken glas toevoegen en gekleurd cement gebruiken.

Beton

Beton is populair in de keuken en wij snappen waarom. Het heeft een stoere, industriële en robuuste uitstraling. Bovendien heeft élk blad een unieke kleurschakering. Beton is een mix van onder meer kiezel, zand, cement en andere hulpstoffen, die gemengd wordt met water. Tijdens het mengen kunnen er luchtbellen in het beton ontstaan. Nadat het beton is uitgehard, wordt het geschuurd, geïmpregneerd en voorzien van een waslaag.

Massief hout

Massief houten werkbladen bestaan uit verlijmde houtstroken die vervolgens gedroogd worden. Het materiaal is duurzaam en heeft een eigentijds karakter.

Kunststof

Kunststof werkbladen bestaan uit een verwerking van houtmaterialen (waaronder spaanplaat of multiplex) waarover een laag kunststof wordt aangebracht. Deze toplaag is van HPL (High Presure Laminate: meerdere, met melaminehars doordrenkte lagen craftpapapier die onder hoge druk zijn samengeperst). Benamingen daarvoor zijn: Toplaminaat of Decortop.
Wanneer deze toplaag  is voorzien van meerdere met fenolhars doordrenkte lagen craftpapier die onder hogere druk en temperatuur zijn samengeperst tot een massief laminaat, wordt gesproken over Topcore of Fenix.

Werkbladen en keukens kopen Groningen
Graag vertellen wij u in de showroom over de verschillende eigenschappen, maar ook voor- en nadelen van deze werkbladen. Uiteraard zijn de verschillende werkbladen in verschillende diktes en uitvoeringen leverbaar.

Onze merken

© Copyright Riga Keukens Gebouwd door Saam' uit Groningen