[

Werkbladen

Werkbladen

Keuze uit een
ruim aanbod

Je werkblad wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Daarom is het  belangrijk om voor je keuken een geschikt werkblad te kiezen. 

Graag adviseren we je een werkblad  dat het beste bij je wensen aansluit. Riga Keukens biedt je een ruime keuze uit werkbladen.

We bieden in onze showroom onder andere de volgende typen werkbladen aan:

Header Plan jouw afspraak
Natuursteen

Natuurstenen werkbladen zijn vaak van graniet gemaakt. Graniet is een verzamelnaam van stollingsgesteenten, die vele jaren oud zijn. De ontstaansgeschiedenis van een gebied en de aanwezigheid van mineralen geeft elke soort een eigen kleur en karakter. Hardsteen en marmer zijn vele malen jonger en vergeleken met graniet relatief zacht. Dit zijn kalkhoudende materialen, die mede daardoor duidelijk afwijkende eigenschappen hebben.

Composiet

Composiet is een industrieel vervaardigd steenachtig materiaal. Het wordt gemaakt van de steensoortige component kwarts, aangevuld met een bindmiddel (hars) en additieven zoals kleurstof of spiegeldeeltjes.
Al onze composieten werkbladen hebben een NSF-certificering, waardoor voedselveiligheid kan worden gegarandeerd.

Dekton

Dekton is een industrieel vervaardig steenachtig materiaal, ontwikkeld door Cosentino (ook bekend van hun composietmerk Silestone). Het productieproces is een mix van technieken en grondstoffen die worden gebruikt om glas, porselein en kwartsoppervlakten te maken. Onder hoge druk en temperatuur ontstaat daarbij een ultracompacte massa.

Keramiek

Keramiek is een industrieel vervaardig product, ontstaan vanuit de tegelbranche. De basisgrondstoffen klei, veldspaat en kwarts worden onder extreem hoge druk samengeperst en voorzien van een print op de oppervlakte. Keramiek wordt vervolgens op extreem hoge temperatuur gebakken, waardoor een compacte en zeer harde massa ontstaat.

Kunststof

Kunststof werkbladen bestaan uit een verwerking van houtmaterialen (waaronder spaanplaat of multiplex) waarover een laag kunststof wordt aangebracht. Deze toplaag is van HPL (High Presure Laminate: meerdere, met melaminehars doordrenkte lagen craftpapapier die onder hoge druk zijn samengeperst). Benamingen daarvoor zijn: Toplaminaat en Topcore.
Wanneer deze toplaag  is voorzien van meerdere met fenolhars doordrenkte lagen craftpapier die onder hogere druk en temperatuur zijn samengeperst tot een massief laminaat, wordt gesproken over Topcore of Fenix.

Werkbladen en keukens kopen Groningen

Graag vertellen wij je in de showroom over de verschillende eigenschappen, maar ook voor- en nadelen van deze werkbladen. Uiteraard zijn de verschillende werkbladen in verschillende diktes en uitvoeringen leverbaar.